Hoe het werkt: ‘maak de koek groter’

Een manier van denken. Een bewuste keuze om meer omzet te realiseren in andere toepassingen of regio’s, zoals het buitenland. Continuïteit of groei in bestaande markten is niet vanzelfsprekend. (Te) veel vertrouwen hierop belemmert het zicht op wat nieuwe klanten willen. Op wat je onderneming onderscheidt en welke wegen nog meer ingeslagen kunnen worden.

Waarin is jouw onderneming (internationaal) onderscheidend? Of wil dat zijn? Waar liggen nieuwe kansen voor groei?

Verkort het traditionele salesproces …

En versnel dit proces. Hiermee voorkom je hoge aanloopkosten met nu al te gedetailleerde (marketing)plannen of een vroege uitbreiding van je sales afdeling. Voor een fractie van deze kosten maken we in relatief korte tijd eerst rechtstreeks contact met potentiële klanten of andere interessante partijen… 

Lees meer

… op basis van vooraf opgestelde klantprofielen. Na een intensieve voorbereiding waarin –kostenloos- gezamenlijk uitgebreid is ingegaan op je onderneming, marktstrategie, product portfolio en meer. Snel en zorgvuldig tegelijk.

… en blijf wendbaar: 3 voordelen

Er is niets tegen een uitgebreide marktanalyse of een doortimmerd exportplan. Een andere beproefde -en meer directe- aanpak is het exportproces zelf flexibeler, meer wendbaar (‘agile’) te maken.

Lees verder

Zoals agile werken in de IT en in een al jaren groeiend aantal sectoren in de techniek. Met deze responsieve aanpak ben je al na korte tijd verder in het proces. Omdat reacties uit de markt op onze eerste contacten direct van invloed (kunnen) zijn op de volgende stap. 

Verder houd je zo vanaf het begin de inzet van mensen en middelen in de hand. Waardoor je i.p.v. vooraf veel kosten te maken, nu ‘onderweg’ en dus gerichter, bepaalt of, waar en wanneer je dat wil doen.

En vooral blijf je wendbaar. Zodat je, zonder het doel uit het oog te verliezen, met een open mind naar marktkansen blijft kijken. Ook als die niet vooraf in een plan stonden …

 

 

‘Directe acquisitie met een bewezen ‘agile’ aanpak’